Jij bent one of a kind

Je hoort en leest vaak dat je als ondernemer je verhaal moet vertellen. En jij denkt een beetje paniekerig: welk verhaal? Zo interessant is ’t toch niet wie ik ben en wat ik doe? Jawel en ik help je jouw unieke verhaal te vertellen.

Jouw verhaal is de moeite waard

Wie jij bent, waar je vandaan komt en naartoe wilt, waar en hoe je leeft, wat je normen en waarden zijn, je dromen en worstelingen, waarom je je eigen onderneming oprichtte; dat ben jij. En je bent one of a kind; er niemand precies hetzelfde als jij. Alleen daarom al is jouw verhaal de moeite waard te vertellen.

Waarom ben je bakker, fotograaf of consultant geworden? Waarom wil je de beste websites bouwen of mooiste huisstijlen vormgeven? De coach zijn die iemands leven verandert? Wat zijn  je drijfveren en wat zit er in je rugzak waardoor jij de beste oplossing biedt?

Door je verhaal te vertellen en de persoon achter je bedrijfsnaam, logo en huisstijl te laten zien, maak je je onderneming persoonlijk. Geef je het een gezicht en karakter. En hierdoor leren potentiële klanten jou kennen en ontdekken ze of jij bij hen past en of ze met je willen samenwerken. 

Onderscheid jezelf

Je verhaal kun je op verschillende manieren vertellen en verweven in je communicatie. Met een blog of column, in posts op social media of in een video. Ik denk graag met je mee wat ’t beste bij jou, je onderneming en je klanten past.

Ik schrijf en begeleid. Wat ik hiermee bedoel is dat ik bijvoorbeeld blogs, interviews of teksten voor social media kan schrijven. Als je een video- of fotograaf nodig hebt, verwijs ik je door en kan ik je begeleiden bij de shoot of opname.

Welke vorm je ook kiest; je moet altijd helder hebben wat het doel is van je tekst, foto of video. En het moet onderdeel zijn van je personal brand. Wie je bent, waar je voor staat, hoe je klinkt, wat je uitstraalt, hoe je schrijft; hiermee kun je je onderscheiden en de klanten aantrekken die bij je passen. 

Teksten: wat is de investering?

Hoeveel ik vraag voor het schrijven van een tekst is lastig te zeggen. Het is geen eenheidsworst. Toch snap ik dat je vast een beetje wilt weten hoe diep je in je portemonnee moet duiken als je mij inschakelt. Dus toch een lijstje met wat voorbeelden:

Kort interview/artikel van max. 500 woorden 250 euro
Langer interview/artikel van max. 1000 woorden 400 euro
Langer blog/column van max. 1000 woorden 250 euro
Over mij-pagina op basis van kort interview 200 euro
Begeleiden fotoshoot of opname video op aanvraag
Magazine/jaarverslag (coördinatie van A tot Z) op aanvraag

Alle bedragen zijn exclusief btw.

“Wij hebben heel fijn samengewerkt met Maaike. Voor onze opdracht (bestemd voor ons Instagram-account) heeft zij niet alleen interviews afgenomen en deze uitgewerkt, maar ook de volledige planning en correspondentie met de geïnterviewden op een zeer professionele wijze op zich genomen. De uitgewerkte interviews waren één-op-één bruikbaar en volgens afspraak geleverd. De reacties van de geïnterviewden waren zeer belangrijk voor ons. Zij herkennen zich allemaal in het gepubliceerde verhaal. Kortom: topwerk!”

Mark Sluijmers

Communitymanager, Monuta

“Ik heb Maaike ingehuurd voor het Jaarverslag 2019 van KonnecteD voor interviews, verhalen uitwerken, eindredactie en begeleiding van vormgeving & drukwerk. Van A tot Z en dat is prettig. Ik ben erg tevreden over de samenwerking en met het eindresultaat; Maaike is kundig, creatief en gezellig! Een uitstekende mix van eigenschappen voor iemand die je een belangrijke communicatieopdracht toevertrouwt!”

Fieke Payens

Hoofd communicatie, KonnekteD